torsdag 22 april 2010

Flygkaus

Ar i Perth nu. Det var ett javla meck. Missade bussen till flygplatsen i Hobart. Eller rattare sagt, det kom ingen buss. Ringde nummer som stod pa busshallplatsskylten och ba "hej jag vantar pa en buss har men det kommer ingen buss. Vart ar den?" Mannen i telefonen undrade vilken hallplats jag stod vid och nar jag sa vilken gata jag befann mig pa sa han att det inte var nagon riktig hallplats. Inte langre. Jag ba "Nahe, har star jag vid en skylt dar det star 'hallplats for buss till flygplatsen' men det ar alltsa ingen riktig hallplats. Vad logiskt'". Han bad om ursakt och sa att jag tyvarr inte kan ta nasta buss heller for da skulle jag inte hinna i tid. Panikspringer till uttagsautomat, ringer taxi under tiden, vantar i hundra ar pa att den ska dyka upp, kommer till flygplatsen fem minuter innan incheckning stanger.

Det var dock en mycket rolig taxichauffor som korde. Han hade pluggat i Lund pa 70-talet och pratade lite svenska. Typ "tjenare laget? Hur mar du?". Nar jag berattade att det nu mer finns en bro mellan Sverige och Danmark blev han eld och lagor. Skrattade sa hela taxibilen skakade. Han gav mig sitt nummer och sa att om jag nagonsin kommer tillbaka till Tasmanien, aven om det ar om flera ar, sa maste jag ringa honom sa att han och hans fru kunde bjuda mig pa middag.

Pa flyget mellan Melbourne och Perth var det turbulens. Usch vad jag avskyr det. Nar piloten ba "alla passagerare och alla i besattingen maste omedelbart atervanda till sina platser och ta pa sakerhetsbaltet". Och sa hoppar hela planet i flera minuter. "Nu stortar vi med allra storsta sannolikhet" tankte jag. Men folk runtomkring fortsatte lasa sina tidningar som inget. Helt blase infor doden. Och nej, vi stortade ju inte heller. Men jag ar glad att jag lever nu. Ska fira det pa nagot satt.

Kari och hennes kusin hamtade mig pa flygplatsen och just nu bor jag hemma hos Karis slaktingar. Ska gora det nagra dagar sen far jag se.

Ska upptacka Perth idag. Spannande.

Och forresten. Om jag inte kan komma hem till sverige den 7 maj pa grund av vulkanutbrott. Vad gor jag da? Vore inte det forskrackligt? Jag vill inte bli fast har. Kanske kan ta bat? Mamma betalar (mamma?).

1 kommentar:

linda sa...

Ta båt till Indien, cykla åt nordväst. När land tar slut så kan du ringa oss så hämtar vi dig med båten till Karlskrona. Därifrån klarar du dig nog. Synd att du inte har körkort. Kram